Νέο αδεσποτάκι στην παραλιακή! Πόσο δύσκολο είναι πια αυτός που εντοπίζει ένα αδέσποτο σκυλί να ειδοποιήσει τον Δήμο;!

Το σκυλάκι της φωτογραφίας βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες από εθελοντές που το εντόπισαν χτες στην παραλιακή του Ναυπλίου προς την Νέα Κίο.

Ο Δήμος Ναυπλιέων, ενημερώθηκε σήμερα το πρωί από μέλος της ομάδας μας, ενώ οι εθελοντές που το βρήκαν πρώτοι προσπαθούσαν να βρουν μέσω του facebook ποιος θα βοηθήσει το σκυλί.

Εμείς δεν λέμε όχι στο να βοηθηθεί το σκυλί, κάθε άλλο από το να μείνει στον δρόμο και να κινδυνεύει είναι σαφώς προτιμότερο το να περισυλλεχθεί από εκεί και να απομακρυνθεί άμεσα από το σημείο αυτό στο οποίο βρίσκεται τώρα!

Αυτό όμως δεν μπορεί να επιτευχθεί από μία ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα, αλλά ούτε και με το να ζητάνε οι εθελοντές βοήθεια από άλλους εθελοντές χωρίς καν πιθανότατα να ειδοποιήσουν την αρμόδια αρχή για τα αδέσποτα που είναι ο Δήμος!

Πόσο δύσκολο είναι λοιπόν για οποιονδήποτε εντοπίσει ένα αδέσποτο σκυλί να ειδοποιήσει τον Δήμο αντί για να ζητήσει βοήθεια από τους άλλους εθελοντές να ενημερώσει και να κινητοποιήσει την αρμόδια αρχή για αυτά που είναι ο Δήμος;!

Μόνο έτσι μπορεί να λειτουργήσει σωστά αυτή η αλυσίδα και να σωθεί ένα αδέσποτο σκυλί!

Επιπλέον ποσά αδέσποτα νομίζετε ότι μπορεί να φιλοξενήσει στον χώρο του ένας εθελοντής; Και μάλιστα όταν αυτός κάνει την δουλειά που θα έπρεπε κανονικά ο Δήμος να κάνει!

Και δεν την κάνει γιατί οι εθελοντές προτιμούν όπως φαίνεται να υποκαθιστούν τον Δήμο στο έργο και όχι να απαιτήσουν από τον ίδιο να το κάνει όπως από τον νόμο υποχρεούται ο Δήμος και οφείλει να το κάνει γιατί σύμφωνα με τον νόμο είναι δική του δουλειά η διαχείριση των αδέσποτων και όχι των εθελοντών!

Όσον αφορά το σκυλάκι τώρα σύμφωνα με τα όσα μέχρι τώρα γνωρίζουμε είναι θηλυκό και φρέσκο πιθανώς εγκαταλελειμμένο. 

Καλούμε όποιον γνωρίζει τον ασυνείδητο αυτό άνθρωπο που το εγκατέλειψε να τον καταγγείλει στην αστυνομία και να τον ενημερώσουμε δημόσια εμείς ότι το διοικητικό πρόστιμο για την εγκατάλειψη ενός ζώου συντροφιάς ανέρχεται στις 30.000€! Για αυτό καλύτερα να το σκεφτεί σοβαρά πριν το ξανακάνει!

0 Σχόλια