Σκελετωμένο σκυλάκι στον αρχαιολογικό χώρο της Επιδαύρου! Τι κάνει ο Δήμος;!

 

Λάβαμε πριν από λίγες μέρες το παρακάτω μήνυμα και αυτούσιο σας το κοινοποιούμε:
«Δυστυχώς χθες, σε εκπαιδευτική εκδρομή με το σχολείο μου συναντήσαμε στον αρχαιολογικό χώρο της Επιδαύρου κοντά στο αρχαίο στάδιο μία ψυχούλα που δεν μπορούσε να πάρει τα πόδια της και έκλαιγε από πείνα. Οι μαθητές μου σπεύσανε να ταίσουνε το υποσιτισμένο ζωάκι. Η φύλακας του χώρου το έβλεπε από ώρα και αδιαφορούσε. Μπορεί να γίνει κάτι;»

Είναι πραγματικά όμως απορίας άξιο το γιατί ενώ έστω και ένας άνθρωπος που το έβλεπε δεν έκανε προφανώς καν τον κόπο να πάρει ένα τηλέφωνο στον Δήμο Επιδαύρου για να τον ενημερώσει για το σκυλί ώστε ο Δήμος που είναι σύμφωνα με τον νόμο ο καθ' ύλην αρμόδιος για τα αδέσποτα να προβεί στην περισυλλογή του!

Έχετε πάρει χαμπάρι όλοι εσείς εκεί έξω που βρίσκετε ένα ζώο σε ανάγκη ότι στην ουσία εφόσον δεν ειδοποιείτε αμέσως τους αρμόδιους για να το αναλάβουν και να το σώσουν, ότι με την αδιαφορία σας στην κυριολεξία το σκοτώνετε και το δολοφονείτε αφού δεν το βοηθάτε και το παρατάτε να πεθάνει εκεί έξω μόνο βασανισμένο και ολομόναχο;!

Δεν ντρέπεστε λίγο να το προσπερνάτε έτσι το οποιοδήποτε ζωάκι βρίσκεται σε ανάγκη, και να το αφήνετε να αργοπεθαίνει στον δρόμο και στο χωράφι μόνο του ολομόναχο ενώ θα μπορούσατε να το είχατε σώσει:

Ντροπή σας επιτέλους! Ντροπή σας!, στο 2022 να συμβαίνουνε τέτοια πράγματα γύρω σας και εσείς να αδιαφορείτε προκλητικά! Ντροπή σας! Αίσχος! Ντροπή σας! Μόνο αυτό έχουμε να σας πούμε πραγματικά ντροπή σας

Και δεν τα βάζουμε προς θεού σε καμία περίπτωση για να μην παρεξηγηθούμε με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους που μας ενημέρωσαν για το σκυλάκι γιατί καθώς αυτοί ήταν απλοί επισκέπτες στην περιοχή μας δεν θα μπορούσαν ούτε καν να γνωρίζουν σε ποιο τηλέφωνο του Δήμου να απευθυνθούν για τα αδέσποτα ζωάκι που βρίσκονται σε άμεση ανάγκη!

Αντιδρούμε όμως έτσι και διαφωνούμε απέναντι στην αδιαφορία των ντόπιων που ενώ είδαν το σκυλί σκελετωμένο στην κυριολεξία να περιφέρεται σαν την άδικη κατάρα στον δρόμο και αδιαφορώντας προκλητικά δεν έκαναν απολύτως τίποτα για να το βοηθήσουν!

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη