Οι φόλες στο Ανυφί είναι έγκλημα καταδικαστέο και αποτέλεσμα της ελλιπούς διαχείρισης των αδέσποτων ζώων από τον Δήμο

Πριν από περίπου δέκα μέρες, είχαμε ένα μεγάλο φονικό μακελειό από φόλες σε αδέσποτα σκυλιά στο Ανυφί Ναυπλίου, με τον τραγικό του απολογισμό σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε ήδη έως τώρα είναι 12 σκυλιά νεκρά και δύο που αγνοούνταν χωρίς όμως να μπορούμε να γνωρίζουμε αν αυτά τα σκυλιά που αγνοούνται έχουν ήδη βρεθεί.

Πραγματικά δεν ξέρουμε τι πρέπει πια να πει κανείς για ένα τέτοιο μακελειό για αυτό και αργήσαμε τόσο πολύ να εκδώσουμε την παρούσα ανακοίνωση, καθώς δεν ξέραμε τι να πρωτογράψουμε!

Πραγματικά πιστεύουμε ότι η φόλα είναι έγκλημα και μάλιστα καταδικαστέο και δημόσια κατακριτέο καθώς και βάσει ερευνών έχει αποδειχτεί αυτό ότι όποιος κακοποιεί τόσο εύκολα τα ζώα δεν θα διστάσει στο μέλλον να κακοποιήσει μετά και ανθρώπους.

Το θέμα είναι ότι τα αδέσποτα όπως επανειλημμένα ποια αρκετές φορές το έχουμε πει είναι ευθύνη των Δήμων βάσει της νομοθεσίας που υπάρχει στην χώρα μας και όχι των οποιονδήποτε άλλων ιδιωτών.

Στις υποχρεώσεις λοιπόν των Δήμων είναι και η δημιουργία ενός δημοτικού η διαδημοτικού καταφυγίου για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς.

Εδώ στην περιοχή μας, εδώ και κοντά τρία περίπου χρόνια ακούμε για διαδημοτικό καταφύγιο, σε συνεργασία με τον Δήμο Επιδαύρου, το οποίο όμως μέχρι τώρα είναι φάντασμα καθώς δεν το έχουμε δει ούτε καν να θεμελιώνεται.

Το βασικό ζήτημα που προκύπτει από όλο αυτό είναι ότι αν υπήρχε αυτό το καταφύγιο δεν θα υπήρχαν τόσα πολλά αδεσποτάκια να τριγυρνάνε σαν τις άδικες κατάρες σε όποιον δρόμο βρουν, γίνοντας έτσι υποψήφια θύματα του οποιουδήποτε επικίνδυνου γεμάτου φόλες εγκληματία.

Επιπλέον γεμίζουμε συνέχεια αδέσποτα επειδή από την μία πλευρά, κάποιοι πραγματικά ανεύθυνοι συμπολίτες μας δεν στειρώνουν τα σκυλιά τους ποτέ με αποτέλεσμα αυτά να γεννούν ανεξέλεγκτα και να πετούν αυτά τα ανθρωπόμορφα τέρατα τα κουτάβια ακόμα και στα σκουπίδια προκειμένου να τα ξεφορτωθούν.

Από την άλλη πλευρά δεν τα σημαίνουν ηλεκτρονικά, γιατί το κόστος μίας ηλεκτρονικής σήμανσης στις μέρες μας είναι μεγάλο, αφού αγγίζει ακόμα και τα 60€ όπως έχουμε πληροφορηθεί ανά microchip σε κάθε σκυλί που θέλουμε να το ταυτοποιήσουμε με την απαραίτητη ηλεκτρονική ταυτότητα.

Αυτό σημαίνει ότι όποιος εγκαταλείπει το σκυλί του αφού δεν το έχει τσιπάρει όπως προβλέπεται από τον νόμο, κάτι το οποίο καθιστά αδύνατο τον εντοπισμό του ασυνείδητου πλέον ιδιοκτήτη που έχει εγκαταλείψει το σκυλί του ακόμα και στις κορυφές των βουνών.

Ζητάμε να διαλευκανθεί πλήρως το φριχτό φονικό μακελειό στο Ανυφί.

Όποιος το έκανε να συλληφθεί και να οδηγηθεί στην δικαιοσύνη για να τιμωρηθεί σύμφωνα με τον νόμο που προβλέπει ότι η θανάτωση ζώου από άνθρωπο καθ' οιονδήποτε τρόπο αποτελεί κακούργημα.

Απαιτούμε να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί άμεσα το διαδημοτικό καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς από τον Δήμο Ναυπλιέων και τον Δήμο Επιδαύρου.

Όχι άλλα αδέσποτα στους δρόμους!

Φιλοζωική Ομάδα Ναυπλίου

29/08/2023, Ναύπλιο

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη