Δεν αποτελεί λύση η φιλοξενία αδέσποτων ζώων του Δήμου Ναυπλιέων στους χώρους φιλοξενίας των φιλοζωικών οργανώσεων - Λύση στην φιλοξενία των αδέσποτων ζώων είναι μόνο το δημοτικό καταφύγιο!

 

Σήμερα το πρωί έγινε αιφνιδιαστικός έλεγχος από την Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Π.Ε. Αργολίδας, όπως μάθαμε, τελικά μετά από εισαγγελική εντολή, στον χώρο διαμονής του προέδρου του Φιλοζωικού Συλλόγου Ναυπλίου «Οι Αδέσποτοι», Στέλιου Κυριακού.

 

Δεν γνωρίζουμε γιατί έγινε αυτός ο έλεγχος, ούτε και αυτό είναι που δημιουργεί το όλο πρόβλημα στην διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

 

Το πρόβλημα για εμάς, έγκειται στο ότι εδώ και αρκετά χρόνια, ο Δήμος Ναυπλιέων δεν διαθέτει δικό του καταφύγιο για τα αδεσποτάκια.

 

Η μόνη λύση που μπορεί πραγματικά να δώσει λύση στην φιλοξενία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, είναι η δημιουργία, άμεσα ενός δημοτικού καταφυγίου, με αποκλειστική ευθύνη του Δήμου Ναυπλιέων και όχι οι συμβάσεις με τους οποιουσδήποτε ιδιώτες που έχει αποδειχθεί άλλωστε μέχρι τώρα ότι δεν αποτελούν λύση στο πρόβλημα της προσωρινής διαμονής των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

 

Ελπίζουμε ότι μετά τον έλεγχο στο σπίτι του Στέλιο, όλα θα πάνε καλά, και ότι ο άνθρωπος αυτός δεν θα αντιμετωπίσει κανένα νομικό πρόβλημα.


0 Σχόλια