Απάντηση επιστολή της Π.Φ.Π.Ο. στην επιστολή της Φιλοζωικής Ομάδας Ναυπλίου

 


Kαλησπέρα σας και συγγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση μας αλλά προφανώς είστε ενήμεροι για τα γεγονότα των πυρκαγιών ,τα χιλιάδες ζώα που θέλουν βοήθεια κι εμείς έχουμε στρέψει ένα μεγάλο μέρος των προσπάθειών μας σ αυτόν τον εφιάλτη  συν πολλά άλλα μέτωπα .

Πάγια αρχή της ΠΦΠΟ ,προκειμένου να αποφεύγονται οι "ανθρωποφαγίες" που επίσης ταλανίζουν το φιλοζωικό χώρο , είναι ότι ,αν δεν έχουν τα στελέχη της ιδίαν άποψη για το τι συμβαίνει κάπου να μην τοποθετείται για αυτό το κάτι, μόνο και μόνο ακούγοντας την άποψη της μιας πλευράς

Σ αυτές τις περιπτώσεις για να πάρουμε θέση επιδιώκουμε μια διαδικτυακή πλέον συνάντηση με όλες τις πλευρές μαζί  προκειμένου μέσα από τη συζήτηση να μπορέσουμε να αποκρυσταλλώσουμε άποψη .

Για το λόγο αυτό σύμφωνα με τις αρχές μας   θεωρούμε μη σωστό γιατί δεν θα είναι  είναι αντικειμενικό να απαντήσουμε στο πρώτο ερώτημά σας

Η ΠΦΠΟ εδώ και χρόνια μέσα από δράσεις , ημερίδες, συναντήσεις με Αρχές κ.λπ. και όσον αφορά τα ζώα συντροφιάς έχει ξεκαθαρίσει ότι στόχος  της είναι  οι δράσεις αυτές να στοχεύουν στο να μην υπάρχουν αδέσποτα στη χώρα μας και όχι πως θα διαχειριζόμαστε τα υπάρχοντα .Δυστυχώς οι φιλοζωικοί σύλλογοι , ενώσεις , ομάδες κ.λπ. αναλώνουν το maximum  του χρόνου και των  δράσεων τους σε θέματα διαχείρισης των αδέσποτων  ,ήτοι περίθαλψη , στείρωση, υιοθεσία και άλλα συναφή  και όχι σε δράσεις που θα δημιουργούν τις προϋποθέσεις λύσης του ζητήματος , με αποτέλεσμα χρόνια κ δεκαετίες να μην αλλάζει τίποτα στη χώρα μας   με μεγάλη ευθύνη και δική μας 

Τα κυνοκομεία , άλλοι χώροι ιδιωτικοί που συγκεντρώνουν πολλά αδέσποτα όχι μόνο  δεν αποτελούν λύση αλλά είναι μέρος του άλυτου για δεκαετίες προβλήματος της ύπαρξης αδέσποτων ζώων .

 Όσο τα στοιβάζουμε σε χώρους νομίζοντας ότι έτσι βοηθάμε, τόσο η λύση δεν θα έλθει ποτέ .

Οι θέσεις της ΠΦΠΟ για όλα αυτά τα θέματα είναι καταγεγραμμένες ,είναι γνωστές και μια ξενάγησή σας στο site  μας θα μπορούσε να σας βοηθήσει.

Για το θέμα των κυνοκομείων θα αναφερθώ μόνο  για να πω ,ότι είμαστε κατά των κυνοκομείων έτσι όπως αυτά υπάρχουν και δεν πρόκειται να αλλάξουν για πολλά ακόμη χρόνια  στην χώρα μας και υπέρ μικρών δομών  το ανώτερο 40 θέσεων με δημοτικό ή δημόσιο κτηνιατρείο μέσα ,ώστε τα αδέσποτα να στειρώνονται , περιθάλπονται να υιοθετούνται ή αλλιώς να επανατοποθετούνται με μέριμνα βεβαίως των Δήμων για αυτά  και των φιλόζωων βεβαίως .

Η θέση μας για τις σχέσεις Δήμων και φιλοζωικών συλλόγων είναι ότι θα πρέπει να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για συνεργασία ,διότι η ρήξη πάντα αποβαίνει κατά των ζώων  χωρίς βέβαια η συνεργασία αυτή να μας στερεί την κριτική στάση σε πράξεις ή παραλείψεις του Δήμου.

Όσον αφορά το ερώτημα σας ,αν δεχόμαστε να καταγγείλουμε το Δήμο ,σας λέμε  ότι ,εφόσον μέσα από τις θέσεις της πλειοψηφίας των  συλλογικοτήτων που υπάρχουν εκεί προκύπτει αυτή η αναγκαιότητα βεβαίως και θα το κάνουμε, ,όπως το έχουμε κάνει για πολλούς Δήμους.

Ενημερωτικά σας λέμε ,ότι η ΠΦΠΟ αφού σιγουρεύτηκε κυρίως μέσα από την έκθεση της Κτηνιατρικής ,ότι οι συνθήκες που ζουν τα ζώα  στον ιδιόκτητο χώρο του κ.Κυριακού ,είναι πολύ καλές ,θα παρέμβει προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τις δυο αποφάσεις της για τον χώρο του κ.Κυριακού  επειδή και οι δυο  είναι μη σύννομες.

Θα κλείσουμε αυτή την επιστολή  λέγοντας ,ότι το αντίθετο της αποκρουστικής ανθρωποφαγίας στο χώρο μας είναι η ενότητα και σας προτρέπουμε να βρείτε τα κοινά σας σημεία με τους δυο φιλοζωικούς και να συνεργαστείτε πάνω σε αυτά .

Καλή δύναμη σας ευχόμαστε,

Φιλικά 


Για το ΔΣ της ΠΦΠΟ

Νατάσα Μπομπολάκη
Πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας

Natassa Bobolaki 
President of Pan-Hellenic Animal Welfare and Environmental Federation


Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη