Χαμένα σκυλιά ή απλά στημένες εξαφανίσεις;

 


Χαμένα σκυλιά ή απλά στημένες εξαφανίσεις;

Βλέπουμε όλο αυτό το προηγούμενο διάστημα ότι ολοένα και περισσότερα σκυλιά να εξαφανίζονται και ποτέ να μην βρίσκονται ή να βρίσκονται όλα όσα εντοπίζονται συνήθως μετά από μερικές μέρες ή ακόμα και την επόμενη μέρα.

Όμως πολλά από αυτά που δεν εντοπίζονται ποτέ συνήθως αποτελούν θα λέγαμε κάτι σαν προϊόν στημένης εξαφανίσεις αφού μετά από μέρες κάποιος άνθρωπος εντοπίζει το σκυλί αλλά ο ιδιοκτήτης ποτέ δεν αποδέχεται ότι είναι το δικό του ενώ το σκυλί που εντοπίστηκε μπορεί όντως να είναι το δικό του, παρόλο που το σκυλί το οποίο έδωσε κάποιος σε φωτογραφία στο facebook ότι εξαφανίστηκε είναι φαινομενικά το ίδιο και το αυτό με το σκυλί που εντοπίστηκε και η επιμονή του ιδιοκτήτη του σκυλιού όπως έχουμε δει δυστυχώς πάρα πολλές φορές να συμβαίνει, δηλαδή τον μην αναγνωρίζει ίσως ακόμα και πιθανόν και επίτηδες το ίδιο του το σκυλί με αποτέλεσμα τελικά να το εγκαταλείψει.

Για αυτό και μιλάμε και στον τίτλο αυτού του άρθρου μιλάμε και για πιθανές στημένες εξαφανίσεις έτσι ώστε να ξεφορτωθούν κάποιο δήθεν "φιλόζωοι" άνθρωποι το σκυλί τους χωρίς όμως να φανεί ότι το εγκατέλειψαν γιατί αυτό πλέον διώκεται και ποινικά αλλά και επισύρει και πρόστιμο!

Δυστυχώς όλο αυτό είναι κάτι που το έχουμε δει καθημερινά μέσα στην ζωή μας τα τελευταία 8 με 10 χρόνια να εκτυλίσσεται πια σχεδόν καθημερινά σα την νέα καθημερινότητα αυτών των υποτιθέμενων κατά τα άλλα ζωόφιλων μέσα στα social media με εκατοντάδες σκυλιά σε όλη την Ελλάδα μέσα από όλη αυτήν την ιστορία να καταλήγουνε τελικά στα αζήτητα αφού με αυτόν τον τρόπο και μέσα από τις στημένες πιθανότατα εξαφανίσεις, και τους ιδιοκτήτες τους να μην τα παίρνουνε πίσω ποτέ αφού προφανώς ποτέ δεν τα "βρήκαν" για να τα ξαναπάρουνε πάλι πίσω στο σπίτι τους αφού όπως αποδείχτηκε τελικά δεν τα θέλουν.

Επιπλέον όσον αφορά τώρα τα σκυλιά που εξαφανίζονται και μετά από λίγο τελικά βρίσκονται και επιστρέφουν στην οικογένειά τους, έχουμε δει με διάφορους τρόπους να εξαφανίζονται όπως για παράδειγμα από ένα σχόλιο που μας είχε έρθει το Πάσχα και λέει ότι «Τρόμαξε το σκυλί μου από τα βαρελότα και το έσκασε πηδώντας πάνω από την μάντρα του σπιτιού μου!», ή ακόμα και ότι «το έσκασε κόβοντας το λουρί του και σέρνοντας το μαζί του», ή ακόμα και ότι «το έσκασε το σκυλί γιατί ήταν λίγο ανοιχτή η πόρτα της αυλής και μπορέσει τελικά να βγει έξω!»!

Μα για όνομα του θεού δεν είμαστε χαζοί ώστε να μην μπορούμε να καταλάβουμε τι ακριβώς συμβαίνει στην κάθε περίπτωση γιατί αυτό που συμβαίνει είναι απλό και προφανές.

Δηλαδή ως προς την ανοιχτή πόρτα του σπιτιού και της αυλής όπως έχουμε ήδη αναφερθεί και σε προηγούμενο άρθρο μας, έτσι και τώρα θα αναφερθούμε σε όλα αυτά ακριβώς με τον ίδιο τρόπο!

Η αιτία αυτού του προβλήματος λοιπόν δεν είναι άλλη από την δικιά μας αποκλειστική  ανευθυνότητα, που έχουμε, και κακώς βέβαια, αλλά έχουμε δυστυχώς συνηθίσει , να αφήνουμε στα σπίτια μας τις πόρτες ανοιχτές και τα σκυλιά λυμένα. 

Και το κάνουμε αυτό γιατί πολλοί από εμάς δεν έχουνε καταλάβει ότι ο σκύλος μας για να μην μας φύγει θα πρέπει όταν η πόρτα του σπιτιού μας για τον οποιονδήποτε λόγο είναι ανοιχτή τότε υποχρεωτικά θα πρέπει να είναι και το σκυλί δεμένο. Ειδάλλως θα φύγει.

Υπενθυμίζουμε επίσης για όσους μπορεί ήδη να το γνωρίζουν αλλά και ταυτοχρόνως ενημερώνουμε κιόλας για όσους δεν το γνωρίζουν ότι τα σκυλιά δεν είναι ρομπότ για να τα φωνάζουμε και να μας υπακούνε και να έρχονται. Για τον λόγο αυτό ακριβώς και υποχρεωτικά μπροστά στην ανοιχτή πόρτα αλλά και στην βόλτα τους καθημερινά τα σκυλιά να είναι δεμένα!

Πρέπει λοιπόν να συνειδητοποιήσουμε ότι όταν έχουμε στο σπίτι μας σκυλί η πόρτα κλείνει!

Επίσης υπενθυμίζουμε πάλι για όσους ήδη το γνωρίζουν αλλά και συγχρόνως ενημερώνουμε για όσους πιθανά δεν το γνωρίζουν ότι το σκυλί μας είναι παράνομο να κυκλοφορεί έξω μόνο του χωρίς την δικιά μας συνοδεία δηλαδή του ιδιοκτήτη του. 

Πολλοί από αυτούς όμως είναι και αυτοί που ψάχνουν τις φιλοζωικές για να τους βοηθήσουν να βρουν τα σκυλιά τους όταν αυτά το έχουνε σκάσει σαν κύριοι από την μεγάλη και ορθάνοιχτή πόρτα που δεν τα εμποδίζει να βγουν αφού φυσικά είναι ανοιχτή.

Αυτό λοιπόν που εμείς σαν φιλόζωοι Ναυπλιώτες πολίτες δεν μπορούμε αλλά και αδυνατούμε πραγματικά να καταλάβουμε είναι το πόσο δύσκολο είναι για σας να ζείτε με κλειστές τις πόρτες και όταν αυτές είναι ανοιχτές να ζείτε και με τα σκυλιά δεμένα!

Είναι πράγματα όλα αυτά που δυστυχώς για μας δεν έχουμε κουραστεί και ούτε και πρόκειται ποτέ να κουραστούμε εμείς να τα λέμε γιατί μέχρι να αλλάξουν τα πράγματα και συνειδητοποιήσουμε όλοι μας ότι με το σκυλί στο σπίτι μας μέσα η πόρτα υποχρεωτικά θα κλείνει! Και ότι όταν βγάζουμε για βόλτα το σκυλί μας το κρατάμε πάντα σε πολύ κοντινή απόσταση από εμάς και πάντοτε δεμένο με το κατάλληλου λουρί έτσι ούτως ώστε ότι μα ότι και να γίνει το σκυλί μας να μην μπορεί να το κόψει και να μας διαφύγει και τελικά να το ψάχνουμε! Για αυτόν τον λόγο και δεν συστήνουμε ως λουρί αυτόν τον επεκτεινόμενο ιμάντα που πωλείται σωρηδόν στο εμπόριο και είναι και που κατά την γνώμη μας για εμάς θα έπρεπε να έχει  εδώ και πολλά χρόνια καταργηθεί!

Φιλοζωική Ομάδα Ναυπλίου

Ναύπλιο 05/11/2022


Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη