Δήμος Και Social Media




Για το Δήμο και τα Social Media


Θέλουμε να υπάρχουν σε κάθε Δήμο και με ευθύνη του κάθε Δήμου όλες οι απαραίτητες δομές για την φιλοξενία και την περίθαλψη των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, δηλαδή καταφύγια, δημοτικά κτηνιατρεία κ.λ.π.
Θέλουμε οι φιλοζωικοί σύλλογοι να προστατεύουν πραγματικά τα ζώα παλεύοντας για την πλήρη εφαρμογή του νόμου. Θέλουμε δηλαδή οι φιλοζωικοί σύλλογοι αντί να γεμίζουν με σκυλιά τα σπίτια των φιλόζωων εθελοντών και με ολοένα και πιο αυξημένα χρέη τους κτηνιάτρους, να απαιτήσουν από τους Δήμους να εφαρμόσουν το νόμο και φτιάξουν καταφύγια αδέσποτων ζώων συντροφιάς συνοδευόμενα από τα δημοτικά κτηνιατρεία που θα αναλαμβάνουν την περίθαλψη των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Πρέπει να σταματήσει να υπάρχει αυτός ο φαύλος κύκλος που έχει δημιουργηθεί από φιλόζωους οι οποίοι με δικιά τους ευθύνη περισυλλέγουν και περιθάλπουν αδέσποτα ζωάκια, με αποτέλεσμα όμως τα ζωάκια αυτά να στοιβάζονται σε κτηνιατρεία αλλά και στα σπίτια φιλόζωων και μετά να αναζητείται λύση φιλοξενίας | υιοθεσίας μέσω των social media. Δεν αποτελεί λύση του προβλήματος αυτή η τακτική αλλά αντιθέτως εξασφαλίζει την διαιώνισή του καθότι για όποιο ζωάκι δεν βρεθεί λύση φιλοξενίας | υιοθεσίας το επανεντάσσουν στο φυσικό του περιβάλλον με ότι αυτό συνεπάγεται.

Η δουλειά των φιλόζωων εθελοντών είναι να απαιτούν από τους Δήμους διαρκώς και αδιαλείπτως να κάνουν την δουλειά τους φτιάχνοντας καταφύγια υποδείγματα τα οποία συνοδευόμενα από τα δημοτικά κτηνιατρεία ή τα ιδιωτικά κτηνιατρεία θα λύσουν το πρόβλημα της περίθαλψης και της φιλοξενίας των αδέσποτων ζώων με οικονομική κάλυψη από τους Δήμους όπως ακριβώς προβλέπει ο νόμος.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη