Μέσα σε άθλιες συνθήκες διαβιούν οι πάπιες στο πάρκο του ΟΣΕ στο Ναύπλιο

Μέσα σε άθλιες συνθήκες διαβιώνουν οι πάπιες που ζουν εδώ και χρόνια μέσα στην λιμνούλα στο πάρκο του ΟΣΕ στο Ναύπλιο, καθώς μέσα στο νερό της λίμνης, υπάρχουν κάποια γκρίζα σακιά, αγνώστου περιεχομένου που είναι όμως πιθανόν ανάλογα βέβαια και με το περιεχόμενο τους το νερό της λίμνης μπορεί να είναι και μολυσμένο, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις κακόμοιρες όμως τις πάπιες.

Τα σακιά αγνώστου περιεχομένου μαζί με άλλα σκουπίδια μέσα στην λίμνη

Εκτός από τα σακιά, στα οποία αναφερθήκαμε ήδη, υπάρχουνε μέσα στην λίμνη και πολλά σκουπίδια, αλλά καθώς επίσης και χόρτα, πιθανότατα βρύα τα οποία έχουνε προέλθει από την βρωμιά που υπάρχει μέσα στο νερό, και αυτό μπορεί να θεωρηθεί ιδιαίτερα μολυσματικό για τις πάπιες που ζούνε μέσα σε αυτό το απίστευτα βρώμικο πια νερό.

Τα βρύα μέσα στο νερό

Εμείς αυτό που αναρωτιόμαστε όμως τώρα, είναι το πόσο δύσκολο είναι για τον Δήμο Ναυπλίου, που νοιάζεται κατά τα άλλα τόσο πολύ για την καθαριότητα στην πόλη μας, να το αναθέσει αυτό το θέμα στο τμήμα της καθαριότητας ώστε οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Δήμου να αναλάβουν όσο το δυνατόν πιο άμεσα και σύντομα να το καθαρίσουν ώστε να μπορούν και οι καημένες οι πάπιες να ζουν σε ένα όμορφο και καθαρό περιβάλλον;

Επίσης κάπου εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι η λίμνη με τις πάπιες βρίσκετε πολύ κοντά ως και δίπλα θα λέγαμε στην παιδική χαρά της Ενδεκάτης, στην οποία παίζουν καθημερινά πολλά μικρά παιδιά, και στα οποία βέβαια αφήνοντας την λίμνη έτσι πενταβρώμικη μπορείτε να φανταστείτε όλοι βέβαια τι είδους μάθημα τους δίνουμε ως προς την φιλοζωία και την αγάπη του  ανθρώπου για όλα τα ζώα.

Έτσι φροντίζει άραγε για την καθαριότητα στην πόλη του ο Δήμος Ναυπλιέων, ο οποίος μάλιστα προβάλει συνεχώς και τις ενέργειές του ως προς τον καθαρισμό της πόλης του Ναυπλίου και των γύρω περιοχών στην σελίδα του στο Facebook, με τίτλο «Κάθε Μέρα Δήμος Ναυπλιέων»;

Εμείς αυτό που ζητάμε είναι να λάβει άμεσα μέτρα για την καθαριότητα του νερού στην λίμνη με τις πάπιες στο πάρκο του ΟΣΕ, ο δήμος τώρα και να το καθαρίσει το νερό τώρα προκειμένου να ζουν οι πάπιες σε ένα υγιές περιβάλλον.

3 Σχόλια

  1. Που πρέπει να φτάσει η κατάσταση για να ενδιαφερθεί ο δήμος; Επέστρεψα για καλοκαίρι και πέρασα από το σημείο και η κατάσταση είναι απελπιστική. Τις λυπήθηκε η ψυχή μου τις καημένες τις πάπιες. Τι πρέπει να κάνουμε για να υπάρξει κινητοποίηση; Σήμερα είδα την λίμνη και ψάχνω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω. Κανείς δεν ενδιαφέρεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα σας αρχικά θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε πολύ για το σχόλιο σας! Η αλήθεια είναι ότι μετά το πρώτο δημοσίευμά μας τον Απρίλη μέσα σε δύο μέρες είχανε πάει και είχανε κάνει όλη την λίμνη λαμπίκο. Επίσης τώρα προχωρήσαμε σε εκ νέου δημοσίευμα που έχει ήδη αποσταλεί σε όλα τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και το οποίο μπορείτε και εσείς να το διαβάστε εδώ: http://www.filonafpliou.eu/2022/08/blog-post.html, επίσης για τέτοια πράγματα καλό είναι και μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο της διεύθυνσης καθαριότητας του Δήμου Ναυπλίου που είναι το 2752028419 και να τους ενημερώνετε για όλα αυτά τα θέματα για να αναγκάζονται τελικά κάτω από την πίεση του κόσμου να μεριμνούν για όλα αυτά που είναι υπεύθυνοι να μεριμνήσουν και παρόλα αυτά δεν το κάνουν! Όλη αυτή η πίεση που θα τους ασκήσουμε για άλλη μία φορά και που θα πρέπει να τους ασκούμε κάθε φορά για να ασχοληθούν, μέχρι να ευαισθητοποιηθούν και οι ίδιοι σε τέτοιο βαθμό που θα μεριμνούν πλέον αυτόματα χωρίς να χρειάζεται να παρέμβουμε κάθε φόρα εμείς οι φιλόζωοι εθελοντές και οι πολίτες - δημότες για να λυθεί ένα πρόβλημα!

    Και πάλι σας ευχαριστούμε πολύ για την ανταπόκρισή σας στο κάλεσμά μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα σας, δυστυχώς επικοινώνησα μέσω email με τον τομέα καθαριότητας του δήμου αλλά δεν πήρα ποτέ απάντηση. Μακάρι να ευαισθητοποιηθούν κάποτε και η φροντίδα της λίμνης να γίνεται τακτικά και όχι μόνο υπό πίεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη